bark-87803_640Normalment, quan

es tala un arbre

és degut a problemes que deriven o bé,

d’alguna malaltia (fong, paràsit,…) o bé, pel tamany que assoleix aquest. Unes vegades pot afectar, per exemple, a murs, la xarxa pública, donar molesties als veïns i aleshores és quan tocaria podar, i altres vegades pot fer perillar la seguretat de la construcció i una tala seria una bona solució.

No obstant, aquest

arbre no

deixa de ser

un individu, que forma part de la quotidianitat, sota un arbre arriben a transcórrer emocions i pensaments, inclús en alguns casos diferents generacions han vist créixer i han cuidat aquest ésser vegetal, que

ara resulta ser una moléstia o una preocupació. En algunes ocasions, al realitzar la tasca de talar, sentim que compartim una experiencia amb el client, al talar-lo i tallar el tronc  transversalment, es deixa entreveure el pas dels anys, la imatge que rebelen els discs són plens d’història.

El fet de talar un arbre d’una parcel·la o jardí, genera un espai o volum nostàlgic i alhora nou, que cal saber gestionar per tal de donar un ambient

personal i adient a la persona que disfrutarà de l’espai. Arribat a aquest punt, és moment idoni per a reflexionar i deixar-se assessorar per gent especialitzada, que com nosaltres, podrà veure quin tipus de planta, arbust o arbre necessites i la direcció i distàncies a tenir en comte a les xarxes i construccions, així com les condicions climàtiques i edafológiques de la zona.

Quan es tala un arbre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.